De man die Russisch preut

Home » Boeken » De man die Russisch preut

De man die Russisch preut

Het inspecteur Rossing dossier

In de opvolger van De paddenvanger kreg inspecteur Freek Rossing te maken met de moord op een hoge metwarker van de NAM. Hij wordt dood antröffen nao een braand in zien privé-sauna in de tuun in Gies. Dat lat niet allén in Drenthe, maor ok in Den Haag de alarmbellen rinkeln. Veur Rossing en zien team begunt een stoere speurtocht. Hef het te maken met het verzet tegen de gaswinning in Grunning? Is der wat loos in het huwelijk van het slachtoffer? Of komp dit deur onienigheid over een mestopslag? In de loop van het underzuuk graaft Freek Rossing en zien collega’s aal dieper in het verleden. Een verleden waorin smerige geheimen rond collegialiteit, ontrouw en verraod speult.

De man die Russisch preut speult in de dudelk herkenbare umgeving van Gies, met oetstappies naor undermeer Emmen, Emmelkamp en Nörg.

Uut de pers over de veurige thriller van Anne Doornbos:

  • Het juryrapport van de Streektaolpries: Dat het mogelijk is een uitstekende detective te schrijven in de streektaal bewijst De Paddenvanger.
  • ‘Kurt Wallander tussen de hunebedden. Dialoog schrijven is een kunst die Anne Doornbos tot in de perfectie beheerst.’ Drents Letterkundig Tiedschrift Roet.
  • ‘Niet eerder verscheen zo’n volwassen en goed geschreven en zorgvuldig gecomponeerde wie-het-‘t-daon.’ **** Dagblad van het Noorden.
  • ‘In dit boek is het Drèents töt taal verheven…. Het boek is net zo geraffineerd as de daoder!’ Drents Tiedschrift Zinnig.