De paddenvanger

Home » Boeken » De Paddenvanger

De Paddenvanger

Drentse Thriller

De Paddenvanger is een echte Drentse thriller die zich ofspeult in de umgeving van Raol. Vier dwarse, overjaorige tieners riedt nao een nacht stappen heur straf integen. Een wrede straf veur een laffe daod. Is der sprake van een ruzie, rechts-extremisme of misschien toch een ofrekening in het drugscircuit ? Inspecteur Freek Rossing stiet veur een raodsel; zien ienige sporen bent vossehaor op een autodeure en een koppel patroonhulzen. Een verhaal over wraak, vastholdendheid en de dunne grèens tussen goed en kwaad. Waorin blek dat weinig lu zo bent as ze heur kennen laot. Het misdrief speult zich of in de dudelijk te herkennen umgeving van Raol. Veur de lezer is het een sport te ontdekken waor of wat zich ofspeult.

De Paddenvanger wun de Streektaolpries van het Dagblad van het Noorden as beste uutgave in de categorie proza en poëzie veur 2018 in Grunning, Drenthe en de Stellingwarven. Het juryrapport: Dat het mogelijk is een uitstekende detective te schrijven in de streektaal bewijst De Paddenvanger.

De pers over De Paddenvanger:

‘ Kurt Wallander tussen de hunebedden. Dialoog schrijven is een kunst die Anne Doornbos tot in de perfectie beheerst.’ Drents Letterkundig Tiedschrift Roet.

‘Niet eerder verscheen zo’n volwassen en goed geschreven en zorgvuldig gecomponeerde wie-het-‘t-daon.’ **** Dagblad van het Noorden.

‘In dit boek is het Drèents töt taal verheven…. Het boek is net zo geraffineerd as de daoder!’  Drents Tiedschrift Zinnig.

In febrewaorie 2020 verscheen de tweeide druk.